Este nevoie de:
3 verze proaspete
un sfert de lingurita de marar
un sfert de ligurita de cimbru (optional, insa eu am pus)
15-20 boabe de piper negru
sare
500 ml apa
felii de hrean
Se taie fiecare varza in 4 bucati. (*Pentru a fi gata in 3-5 zile, eu am infasurat sferturile in wrap si le-am pus la cuptorul cu microunde pentru 2 min.) Se toaca varza, se sareaza si se framanta cu mainile pana lasa zeama.
Separat se pune 500 ml de apa la fiert, se adauga marar, cimbru, piper boabe si inca 25 g sare. Cand da in clocot, se va turna peste varza deja asezata intr-un borcan incapator (de 2-3 l).
*In mod normal, varza frecata cu sare lasa multa apa, asa ca se va completa pana la umplerea borcanului cu apa clocotita.
*Se va lasa partea de sus a borcanului (cca. 5 cm) goala pentru a nu da afara cand incepe fermentarea.
* Se tine la loc racoros. (Prima data cand am facut varza murata, am tinut-o la un loc calduros, gandindu-ma ca e nevoie pana incepe fermentarea, insa e mult mai delicioasa si mai limpede fiind tinuta la loc racoros de la bun inceput).
2 comentarii:
La acestă oră mi-ar prinde bine o salată de varză murată. Să ai o noapte de vis!
La acestă oră mi-ar prinde bine o salată de varză murată. Să ai o noapte de vis!
Trimiteți un comentariu